Skærmbillede 2024-08-28 kl. 14.21.57

Hvad er regenerativ havdyrkning? – Ny explainervideo

Vi er i fuld gang med vores projekt Haven i havet 2.0, hvor vi arbejder for at udbrede vores erfaringer med at få regenerativ havdyrkning på skoleskemaerne. Indtil nu har vi haft ni megaseje marine formidlingsinstitutioner med som partner, men med projektets anden runde udvider vi partnerkredsen, så elever 22 steder i landet kan opleve, lære, høste og smage på havets mest bæredygtige delikatesser. Det betyder også at det ikke længere udelukkende er udskolingselever, der får glæde af undervisningsmaterialet, men også kokke- og gymnasieelever.

Som en del af arbejdet med at udvikle undervisningsprogrammet bruger vi mange kræfter på, hvordan eleverne kan forberede sig på et besøg i den maritime nyttehave, så de har de allerbedste forudsætninger for at engagere sig i alle de aktiviteter, og øvelser, som undervisningen byder på.

En del af den indsats er den her film, der forsøger at skære regenerativ havdyrkning ud i pap, for fødevareproduktion under vand er stadig ren science fiction for rigtig mange elever – og lad os være ærlige, også ret mange voksne. Vi synes den er en ret fed introduktion til emnet –  og der er mange flere videoer på vej, men det hele bliver selvfølgelig først rigtig nærværende, når man oplever en maritim nyttehave med egne øjne og egne smagsløg.

Læs mere om Haven i havet her 

Haven i havet er støttet af Novo Nordisk Fonden