mussels

De maritime nyttehaver

En maritim nyttehave er en gruppe af mennesker, der har sat sig for at dyrke afgrøder i havet til eget forbrug – tang, muslinger og østers.

De fleste maritime nyttehaver er organiseret som selvstændige foreninger, der alene har til formål at dyrke (og spise) afgrøderne, men andre er indlejret i eksisterende foreninger som en ekstra aktivitet. Nogle foreninger er helt små – måske 15-20 medlemmer, mens andre tilbyder husstandsmedlemskaber, og kan fremvise hundredevis af medlemmer.

De fleste foreninger har først og fremmest fokus på selve dyrkningen af afgrøder, og fællesskabet omkring at tilberede måltider og spise sammen. Men mange dyrker også en form for formidling eller undervisning, der inviterer lokalbefolkningen til bedre at forstå, hvad det egentlig er, der foregår, når man dyrker havet regenerativt.

Find en maritim nyttehave nær dig

Alle maritime nyttehaver

Er der ikke en maritim nyttehave nær dig?

Havhøst hjælper nye maritime nyttehaver med at få luft under vingerne og er fælles udviklings- og interesseorganisation for maritime nyttehaver. Hvis der ikke findes en have i nærheden af dig endnu, så ræk ud til Havhøst. Vi er sat i verden for at hjælpe dig i gang.

Hvis du vil have mere at vide om muligheden for at etablere en maritim nyttehave, så har vi masser af erfaring og viden, som vi frygteligt gerne vil dele med dig. Kontakt netværkskoordinator Bernt Kjær Sørensen og hør mere om mulighederne.

Havbondens muslingesæt

Støt Havhøst

Du kan også støtte Havhøst og vores arbejde for at udbrede regenerativ havdyrkning. Det koster 150 kr. om året for private og du kan blive medlem lige her - eller give et engangsbeløb.