Den spiselige havnatur
I Havhøst spreder vi glæde og viden om det spiselige hav. Det har vi i lang tid gjort fra Bølgemarken i Københavns havn, hvor vi har testdyrket på forskellige marine afgrøder og fortalt om vores kærlighed til havmad, vores visioner for bæredygtig fødevareproduktion og vores viden om havets økosystemer til tusindvis af børn og voksne. Takket være Friluftsrådet og projektet Den spiselige havnatur får dette arbejde nu et stort boost.
Gennem spiselig formidling kan vi gøre havnaturen til et levende og nærværende univers som vi alle sammen vil passe godt på. Derfor har vi med støtte fra Friluftsrådet ansat Bodil Sofie Espersen som naturvejleder på et 3-årigt projekt, der under overskriften Den spiselige havnatur skal formidle de smagfulde oplevelser, der gemmer sig under overfladen både i havnen, i Øresund og i resten af landet.
Som epicenter for projektet ligger Ungdomsøen – tidligere kendt som Middelgrundsfortet – som et smagfuldt slaraffenland lige ud for København. Herfra vil vi i samarbejde med en masse unge udforske havet og skabe opmærksomhed om og kærlighed til det blå element.
Aktiviteterne i projektet vil spænde fra inddragende produktion af tang og muslinger i Øresund, udvikling af vores skoletjeneste i Københavns havn og naturvejledning for alle de unge, der i fremtiden vil udfolde deres ideer og drømme på Ungdomsøen. Vi vil desuden arbejde på at udvikle metoder og formidlingsmateriale, der kan udbredes til resten af landet, bl.a. gennem spejdergrupper og naturvejledernetværk.