Grillede tangpakker med torsk og muslingefyld

tangpakker-0

De her små og saftige tangpakker har rumsteret i vores hoveder i årevis. De er udsprunget af et ønske om at tænke muslinger ind i en ny kontekst og samtidig give den friske tang plads til (bogstaveligt talt) at forme en ret. Muslingerne gør farsen intens og let sødlig, og det går fremragende med de asiatiske vibes i krydringen, men fyldet i pakkerne kan varieres i det uendelige.

Til 20 små snack-pakker:

½ kg muslinger
150 g filet af hvid fisk, fx torsk, lyssej, kulmule eller lange (spørg din fiskehandler, hvad der er i sæson)
½ rød chili
1 fed hvidløg
1 forårsløg eller 2-3 skovløg/strandløg, hvis de er i nærheden
1 spsk revet ingefær
Skal fra en økologisk lime
1 spsk soya
Hel, frisk sukkertang eller søsalat
Neutral olie til pensling

Alt kan pakkes ind
Sukkertang og søsalat er fantastisk til at pakke alt muligt ind i. Prøv for eksempel friske asparges eller et stykke ørred. Sukkertang kan du bruge til indpakning, mens den stadig er ung, det vil sige fra tangen spirer omkring november og indtil april/ maj. Når tangen bliver kraftig og læderagtig i strukturen hen mod sommeren, egner den sig mindre godt.

Start med at tænde et bål med masser af flammer, så du hurtigt kan få sat en gryde over med vand til at dampe dine muslinger. 

Sæt en gryde på bålet med 3-4 cm vand i. Det skal bulderkoge, så bare giv den gas med varmen. Mens vandet koger op, renser du dine muslinger. Kom dem i gryden og læg låg på. De skal ikke have mere end 3-5 minutter, de skal bare lige åbne sig, så de kan fjernes fra skallerne.

Lad bålet brænde ned til kraftige gløder — det passer meget godt med den tid, det tager, at forberede tangpakkerne.

Til farsen hakkes fiskekød og blåmuslinger fint med en stor kniv. Det bliver altså bedst, når man håndhakker det! Bland de øvrige ingredienser i farsen. Fold så tangstykkerne ud på et fladt underlag og læg en spsk fars i hver. Lad være med at lave dem for store, de bliver bare svære at håndtere. 

Pak farsen ind som små firkantede gaver — gør tangen let fugtig, hvis ikke den kan holde sig samlet. Det kræver lidt træning at gøre pakkerne tætte i et tyndt lag tang, men det er en hyggelig aktivitet at lave sammen. Pensl pakkerne med neutral olie og læg dem på en grillrist over meget varme gløder. De er færdige, når der er flotte grillstreger på pakkerne, og de virker faste.

Hent opskrift som Word-fil

Hent opskrift som PDF