Angels on a horseback

angels-top

En klassisk sydstatsret, der kan omvende inkarnerede østershadere og som beviser, at det sagnomspundne bløddyr ikke er forbeholdt eliten, men kan spises af almindelige dødelige direkte fra gløderne og skylles ned med mørk øl. Og så slipper du i øvrigt for at slås med østerskniven.

12 østers
4 skiver god bacon
Tabasco

Puf!
Der lyder ofte et lille puf fra dyret, når det slipper livet og lukkemusklen giver op. Barskt, men det er virkeligheden for en østerselsker. Østersen må ikke ligge for længe i gløderne, så bliver den helt lille og sej. Det skal være som at tungekysse med Vesterhavet. Blødt, vådt og salt.

Læs baconskiverne på en rist over gløderne og vend dem jævnligt indtil de er helt sprøde. Læg imens dine østers med den flade skal opad direkte ind i gløderne under risten.

Når de begynder at syde i kanterne skal østersene have et minut eller to mere, så de er gennemvarme og har samlet sig.  Det er ikke sikkert, at du kan se dem åbne sig, så du må prøve dig lidt frem. Selvom de ikke er helt åbne, burde det være ligetil at skille skallerne ad med en almindelig kniv.

Dryp med lidt tabasco og knus lidt baconkrymmel på.