Thai-style muslingesuppe

havhoest_maritime-nyttehaver_opskrift_thaimuslinger

Blåmuslinger i en cremet suppe er en klassisker, men her kommer cremen fra kokosmælk og ikke fløde, og muslingerne komplimenteres af chili, ingefær og citrongræs i en varmende og eksotisk servering, der er en kæmpe favorit hos os. Hvis retten skal være mere mættende, så server den med glasnudler til.

Til 4 personer:
2 kg linedyrkede blåmuslinger
Neutral olie til stegning
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
2 cm frisk ingefær
2 milde røde chilier
2 stængler citrongræs
4 kafir limeblade
4 dl kyllinge-, grøntsags-, eller fiskefond
1 dåse kokosmælk
1 spsk brun farin
3 spsk fiskesauce
Saften fra 1 lime
Koriander til servering

Kør løg, ingefær, hvidløg og den ene chilli til en pasta i en minihakker.

Steg pastaen i neutral olie i en stor gryde. Tilsæt så fond, limeblade og citrongræsstænglerne, der først har fået et par ordenlige slag med bagsiden af en kniv. Bring det hele i kog imens du renser og sorterer muslingerne. Tilsæt så kokosmælken og bring det i kog på ny.

Herefter kommes blåmuslingerne i gryden under låg. De skal koge i godt og vel fem minutter – hold øje med hvornår de alle har åbnet sig.

Smag så suppen til med fiskesauce, brun farin og limesaft. Pynt med frisk chili og koriander og server straks.

Hent opskrift som Word-fil

Hent opskrift som PDF