Thai-style muslingesuppe
Blåmuslinger i en cremet suppe er en klassisker, men her kommer cremen fra kokosmælk og ikke fløde, og muslingerne komplimenteres af chili, ingefær og citrongræs i en varmende og eksotisk servering, der er en kæmpe favorit hos os. Hvis retten skal være mere mættende, så server den med glasnudler til.
Til 4 personer:
2 kg linedyrkede blåmuslinger
Neutral olie til stegning
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
2 cm frisk ingefær
2 milde røde chilier
2 stængler citrongræs
4 kafir limeblade
4 dl kyllinge-, grøntsags-, eller fiskefond
1 dåse kokosmælk
1 spsk brun farin
3 spsk fiskesauce
Saften fra 1 lime
Koriander til servering
Kør løg, ingefær, hvidløg og den ene chilli til en pasta i en minihakker.
Steg pastaen i neutral olie i en stor gryde. Tilsæt så fond, limeblade og citrongræsstænglerne, der først har fået et par ordenlige slag med bagsiden af en kniv. Bring det hele i kog imens du renser og sorterer muslingerne. Tilsæt så kokosmælken og bring det i kog på ny.
Herefter kommes blåmuslingerne i gryden under låg. De skal koge i godt og vel fem minutter – hold øje med hvornår de alle har åbnet sig.
Smag så suppen til med fiskesauce, brun farin og limesaft. Pynt med frisk chili og koriander og server straks.