Østers med agurkesalsa
Denne opskrift bevarer den fantastisk fine smag af hav ved østers, og forstærker den med citron, dild og agurk. Det er en helt eminent spise.
Til 4 personer
Ingredienser
12 østers
Saft og skal af en halv citron
1/2 bund kraftig dild
2 dl neutral olie
1/2 agurk skåret i fine tern
Salt
Peper
Fremgangmåde
1. Blend neutral olie, dild og lidt peber i en blender i 5 minutter til massen er flot mørkegrøn. Si den og kom på fx i en sutteflaske. Olien kan holde sig 3 uger i køleskab.
2. Åbn østers i et viskestykke, så du passer på din hånd – frigør dem fra skallen ved at skære lukkemuskel over. Se evt. hvordan du gør her.
3. Duft til de åbnede østers inden servering – de skal dufte friskt og af hav.
4. Rør en salsa sammen med små agurketern, i størrelsen 3×3 mm, samt skal og saft fra citronen. Smag til med peber.
5. Top østers med dildolien og salsaen, og server dem straks.
Opskriften er udviklet af Thomas Vedsø Szygenda.
Instagram: catchncook.dk
Udvikling af opskriften er støttet med Udlodningsmidler til Friluftsliv fra friluftsrådet og Spar Nord Fonden.