Baos med blåmuslinger

IMG_5951

Et marint twist på den lækre bao. Opskriften er til omkring 8-12 bao (alt efter præfereret størrelse)

Opskrift på bao buns
https://redhousespice.com/bao/
(kan også købes færdiglavet)

Opskrift på bao fyld
Ingredienser:
3 kg linedyrkede blåmuslinger
1 dl hvidvin
Vand til kogning og dampning
3 dl tamarin
Saften fra 3 citroner
1 frisk rød chili
1 tsk hvidløgspulver
3 spk honning
4 glaskål
1 kinakål
3 dl tamarin
3 spk gomadressing
2 dl sesamfrø
2 liter blæretang
Olie til fritering
Salt
Sukkertangpulver
Et bundt koriander

Fremgangmåde
Bao buns – følg opskrift til venstre.
Blåmuslingerne – Vask og rens blåmuslinger (kassér de livløse). Kom vand og hvidvin i en gryde og bring i kog. Kom blåmuslingerne i gryden, og kog dem til de åbner sig. Skil muslingekød fra skal. Mariner dem så i en time.
Marinaden
Pisk tamarin, citronsaft, hvidløgspulver, honning og finthakket chili i en skål.
Kålsalaten
Snit kinakål og glaskål til strimler. Vend dem ind i dressing.
Dressing til salat
Bland eddike, tamarin, citron, goma dressing og chili
Tang chips
Friter tørret blæretang og drys tørret tangpulver og salt over, når de er færdige
Rør to mayonnaiser
En standard, hvortil der tilføjes chilisauce og en med muslingekød i stedet for æggeblommer

Saml Baos og nyd det!

Opskriften er udviklet af elever fra Suhrs Højskole