Friterede østers med tartarsauce

Weside banner

Hvis du gerne vil servere østers for nogen, som stadig er lidt skeptiske. Så er den her opskrift en helt perfekt introduktion – og så er den oven i købet børnevenlig. For en østers er ikke bare en østers. Østers er en ingrediens, der kan meget mere, end mange umiddelbart tror. Den kan selvfølgelig spises rå, men den kan fx også friteres, så en får en helt fantastisk og kødfuld smag. Opskriften her er en ægte familiefavorit.

Til 4 personer
Arbejdstid 45 min.

Tartarsaucen
2 spsk kapers
4 cornichoner
1 håndfuld purløg
½ dl mayonnaise
1 dl creme fraiche
1 tsk sennep
1 citron (saft og skal)
Salt
Peber
1 citron til servering

Friterede østers
12 østers
2 dl hvedemel
2 æg
2 dl rasp
1 liter neutral olie

1. Start med at lave tatarsaucen. Hak kapers, cornichoner og purløg og bland dem med de øvrige ingredienser. Husk at smage til med salt og peber. Stil tartarsaucen til side.

2. Østersne åbnes, skylles under koldt vand for at fjerne eventuelle skalrester og duppes tørre i papir. Hvis du ikke er helt sikker på, hvordan du bedst åbner østers. Så se vores video nederst, hvor vi viser dig, hvordan du let åbner dem.

3. Lav en tallerken med mel, en med pisket æg og en med rasp.

4. En ad gangen vender du først hver østers i mel, så æg og til sidst rasp og lægger dem til side på en tallerken.

5. Varm olien op til 180 grader i en gryde eller pande med høje sider.

6. Fritér østersene i ca. 3 minutter til de er gyldenbrune.

7. De friterede østers er vildt gode med tartarsaucen, men almindelig mayo eller en god chilisauce er også et godt match!