Fiskerikajen

havhøst_maritime_nyttehaver_makker_fiskerikajen

Fiskerikajen ligger i Rødovre og leverer hver dag frisk, bæredygtig fisk og skaldyr til byens bedste restauranter og spisesteder. Virksomheden blev grundlagt af en fisker og to kokke og vokser ud af en passion for rene råvarer og en kompromisløs jagt på det bedste fra havet – tilvejebragt på naturens præmisser.

Vi elsker Fiskerikajen. Jesper og hans følgesvende tager nemlig aktivt stilling til hver eneste fisk, der sælges. De ved hvor den kommer fra, hvordan den er fanget – og hvordan man får maksimalt udbytte af den i et køkken. “Respekt for havet” er ledemotiv for Fiskerikajen, der ligesom Havhøst ønsker at værne om vores lille blå planet. Truede arter er ikke at finde i sortimentet, og når kunder efterspørger ål og blåfinnet tun, bliver de venligt tilbudt et mere bæredygtigt alternativ, hvor bestanden ikke er i tilbagegang. Fiskerikajen er medlemmer af Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri (FSK) og partner på projektet ”Naturskånsom Fisk – fra hav til tallerken”.

Siden 2013 har Fiskerikajen været med til at afholde ”Stjernekokke for Skånsomt Kystfiskeri”, hvor man i samarbejde med fiskerne fra Langø, Greenpeace og Odd Fellowpalæet arrangerede en middag med seks retter lavet af seks kokke. Blandt deltagerne første år var kokke fra Almanak, Fiskebaren, Amass, Pony og Geranium. Sidenhen har flere kokke fra stjernerestauranter meldt deres ankomst til arrangementet. Målet med eventet, er at sprede viden om det danske kystfiskeri og de udfordringer, det står overfor i disse år.

Vi får alle vores havråvarer fra Fiskerikajen – østers, muslinger og dansk tang. Vi bliver aldrig skuffede.

Besøg Fiskerikajens hjemmeside lige her

Erhvervssponsor med Havhøst

En Havhøst erhvervssponsor er en virksomhed, der støtter økonomisk op om Havhøst for at bidrage til at dæmme op for den klima-, fødevare- og biodiversitetskrise, verden står i lige nu. Samtidig med, at de lokale blå fællesskaber blomstrer.

Læs mere om sponsorskab med Havhøst