Spaghetti de cozze alla carbonara

Et lækkert twist på den berygtede Spaghetti alla carbonara. Opskriften er til ca. 8 personer.
Ingredienser
800 g pasta
4 kg blåmuslinger
7 dl hvidvin
5 æggeblommer
250 g revet parmesanost
50 g smør
Salt og peber
Fremgangmåde
Rengør muslinger og kasser de dårlige (ødelagte og/eller dem som ikke lukker når man banker på dem). Damp blåmuslinger i hvidvinen indtil muslingerne er åbne (4-5 min). Tag muslingerne af varmen og sigt vinen fra over i en anden skål (resten af vinen skal gemmes!). Pil muslingerne.
Blend æggeblommer og en tilsvarende mængde (ca. 20-25) muslinger til en ensartet masse, og vend det sammen med 200 g reven parmesanost. Sæt resten af hvidvinen til at koge, så det reduceres til ca. 2 dl.
Kog pastaen efter anvisning på pakken og gem noget af pastavandet. Smelt smørret på en stor pande. Lad panden køle så meget af, at du kan røre panden med fingrene uden at du brænder dig. Hæld langsomt lidt pastavand ned i parmasan/æggeblandingen, og tilsæt derefter det smeltede smør. Hæld det varme smør i lidt efter lidt. Saml retten ved at hælde pastaen, æggeblandingen og den reducerede hvidvin sammen i panden. Hvis der stadig er parmesanstykker i blandingen, kan den varmes langsomt op (vær opmærksom på at temperaturen ikke bliver for høj og æggene koagulerer).
Krydr med massere af friskkværnet peber og server med resten af osten ud over.
Opskriften er udviklet af elever fra Suhrs Højskole