Tang pasta med søsalat pesto
En lækker og nem søsalat pesto som vendes sammen med din yndlingspasta og toppes med parmesanost.
2 store håndfulde søsalat (ca. 150g)
1-2 små fed hvidløg
100g pinjekerner (andre nødder kan også bruges!)
75g parmesanost
0,75-1 dl god olivenolie
En smule salt
Lidt citronsaft
Evt. en smule vand
Skyl din søsalat i en stor skål med kold vand. Dræn og pres den fri for væde og smid den op i en stor skål. Om du bruger en stavblender, foodprocessor eller en stor køkkenblender er ligegyldigt. Alt kan bruges til at lave din pesto! Pil hvidløg og tilsæt det til skålen sammen med alle de andre ingredienser. Blend hele herligheden sammen til du har en tyktflydende og ensartet konsistens. Smag til med evt. salt og citron. Du kan vælge at justere konsistensen en smule med lidt vand, hvis du synes den er for tyk.
Kog din yndlingspasta og vend den sammen med din tangpesto. Servér på en tallerken med lidt friskrevet parmesanost og små stykker søsalat ovenpå. MUMS!
Tangpestoen kan også sagtens bruges til andet, som fx tilbehør til tapas, brød, salat eller din yndlings rugbrødssandwich. You name it!