Vokseværk i de maritime nyttehaver

Da vi i Havhøst i det sene efterår 2018 samlede hovedparten af de etablerede foreninger på Copenhagen Food Space var der deltagelse af fem maritime nyttehaver. Det var en forsamling fuld af entusiasme og lyst til at dele ud af deres erfaringer, men også en flok, der brændte for at hjælpe nye initiativer i gang.

Tilbageblik på 2020 af netværkskoordinator Hardy Jensen

Omkring årsskiftet 20-21 rundede vi 20 etablerede foreninger fordelt over det danske land. Ikke alle er i fuld gang med dyrkning, men alle er på rette kurs. Vi glæder os over den store geografiske spredning og en stor mangfoldighed i anlægstyper, udgangspunkt og fokus. Heldigvis alle med en stærk lokal forankring og gode samarbejdsrelationer. Fra min side skal lyde et tusind tak til alle de ’gamle’ for hele tiden at dele erfaringer, modtage besøg fra de nye og i det hele tage været meget hjælpsomme på den ene og anden vis.

Endnu 10 steder i landet spirer maritime nyttehaver frem, og selvom det i de seneste måneder er gået meget coronatrægt, så venter vi bare på, at vi igen må kalde til fysiske møder. Hos flere at foreningerne, der er på vej, har vi gemt lidt af midlerne fra Ild & vand-programmet, så vi kan skabe noget ekstra opmærksomhed. Tag en tur Landet rundt her på vores hjemmeside og hils på alle de nye. Og støder du på nye initiativer – eller bare rygter derom – så lad endelig høre.