Skærmbillede 2024-08-26 kl. 14.10.29

Vi er live fra Dragør

I sidste uge kunne Havhøst og maritime nyttehaver ses på DR’s flader, og siden da er det væltet ind med nysgerrige og positive tilkendegivelser fra hele landet.

Det startede med interviews på P1 med Joachim Hjerl og formanden for fjordhaven i Nykøbing Mors, Peter Kristensen. Derefter, var der indslag i TV Avisen, hvor turen gik til Muslingerepublikken i Dragør og Bælthaven Middelfart, der fortalte om fællesskabet i en maritim nyttehave og glæden ved at dyrke sine egne hav-afgrøder, der endda er med til at bringe balance i økosystemerne. Der blev også skrevet en artikel, der fortæller om det voksende antal havhaver, og den positive påvirkning de har på vores havmiljø.

Hos Havhøst kan vi mærke den interesse og nysgerrighed de har bragt. Der er mange nærliggende negative historier om havets tilstand i Danmark, men at få fokus på de lokale ildsjæle, der kæmper for at gøre det hele bedre, er en vinkel vi er glade for. Vi må glæde os over, at der er så mange mennesker, som ønsker at tage en aktiv del i at forbedre vores havmiljø. Det engagement, vi ser, er en stærk drivkraft for at skabe en mere bæredygtig fremtid, hvor havet ikke blot er noget, vi nyder fra land, men noget, vi alle bidrager til at beskytte og genoprette.

Vi håber, at denne opmærksomhed vil inspirere endnu flere til at tage del i det fællesskab, som de maritime nyttehaver tilbyder. Uanset om det er ved at etablere nye havhaver, deltage i eksisterende projekter, eller blot støtte op om de initiativer, der allerede er i gang, så er der en plads til alle, der vil være med til at gøre en forskel.

Fremtiden for vores havmiljø ser lysere ud, når vi står sammen om at tage ansvar – én havhave ad gangen.

Se indslaget og læs artiklen her:

Se med i TV-Avisen (03:26):
https://www.dr.dk/drtv/se/tva_-en-skaev-fordeling-af-laeger-betyder-at-der-er-faerrest-laeger-hvor-der-er-flest-syge_471284

Læs med på DR:
https://www.dr.dk/nyheder/indland/muslinger-og-tang-fra-egen-havhave-er-populaert-og-det-er-godt-nyt-havmiljoeet

Hvis du vil vide mere om, hvordan man kommer i gang med at dyrke regenerative afgrøder i en maritim nyttehave, kan du starte lige her.