Havhøst kom til Sønderborg – og blev der

På initiativ fra naturvejlederne i Sønderborg kommune var der i løbet af 2019 en række arrangementer, hvor tankerne og ideen om at etablere en maritim nyttehave i Alssund blev lanceret og konkretiseret. Til det første møde i april måned mødte næsten 100 mennesker frem, og blev præsenteret for lækre muslingeretter fra “Det Sønderjyske køkken”, og med levende historier om muslingens liv fra såvel Andreas og Rasmus fra Sønderborg Naturskole som Havhøsts egen Bodil Sofie Espersen.

Charmeoffensiven på bredden af Alssund blev fulgt op af et informations-arrangement hos “Det Sønderjyske Køkken”, hvor en flok dedikerede folk med en vision om at starte en maritim nyttehave ved Sønderborg kom i skolekøkkenet og medvirkede til fremstillingen af aftenens muslingesmagsprøver. Aftenen blev afsluttet med et indlæg fra Havhøsts’ netværkskoordinator Hardy Jensen, der fortalte om Havhøst-processen, som hjælper kommende haver trin for trin mod etableringen af en maritim nyttehave. De indledende arrangementer bar frem mod et møde midt i november, hvor der blev arbejdet konkret med foreningsvedtægter og formålsparagraffer. I december kunne “Den blå kolonihave”, så afholde det stiftende møde, som dermed blev den 9. foreningsbaserede maritime nyttehave i Danmark. 

Der arbejdes nu konkret med at finde det rette sted for en maritim nyttehave i Alssund og en plan for etablering af et anlæg.

Læs mere om “Den blå kolonihave” i Sønderborg lige her

Januar 2020