Østers flambadou

flambadou-top

Denne østersservering har taget navn efter en gammel fransk tilberedningsteknik, hvor man opvarmer et jernkræmmerhus i gløderne, hvorefter man antænder fedt, som så kan dryppes ud over kød, fisk eller grøntsager for at give smag og nænsom tilberedning. Det er et rimelig blæret stykke værktøj, men du kan få næsten samme effekt ved at smelte spæk i en gryde og hælde ud over.

2 dl æblecidereddike
En håndfuld økologiske rosenblade
1 spsk tapiocaperler
6 limfjordøsters
1 spsk svinespæk

Start med rosenbladene. Læg dem i eddiken i et par dage, jo længere tid de ligger, desto bedre bliver de.

Lav så tapiocaperlerne, gerne dagen før. Kog dem i rigeligt vand, indtil du kun akkurat kan ane den lille hvide kugle i midten, det tager ca. 10-12 minutter. Si vandet fra med en sigte.

Tag roserne op ad eddiken og gem dem i et glas eller en bøtte med låg. Hæld halvdelen af roseneddiken over i et andet glas og læg tapiocaperlerne ned til den resterende roseneddike. Lad dem ligge her i minimum en time og helst natten over.

Tænd bålet og lad det brænde til gløder. Læg flambadouen i gløderne til den er rødglødende. Læg østersene i gløderne indtil de åbner sig. Fjern den øverste skal og vend dem på hovedet. Fjern eventuelle skalrester og urenheder med kniven.

Læg svinespækket i flambadouen og lad det antænde. Dryp 3-4 dråber brændende fedt på østersene og læg perler og et par roseblade ovenpå og server.