Bølgemarken er landet

Så er den her: Bølgemarken! To års arbejde er nu omsat i en flydende dyrknings- og undervisningsplatform, der vugger på bølgerne ved Langebro i København. Det er en prototype, der til efteråret skal afprøves med ægte, levende børn og justeres, så den bare bliver helt fantastisk. Og så skal den ud og leve i hele landet!

Bølgemarken blev indviet med en festlighed på Kalvebod Bølge 23. juni 2020, hvor lige under 50 personer – herunder to borgmestre – var samlet for at byde den velkommen til verden og til havnen. Kultur- og Fritidsborgmester Franciska Rosenkilde sagde i sin tale: ”Tak til Havhøst for jeres fantastiske initiativ og for at tage ansvar for fødevareproduktion og den madkultur, som vi giver videre til vores børn.” Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedegaard Olsen tog over og sagde blandt andet: ”Det, at Havhøst eksperimenterer med nye former for CO2-neutrale eller endda CO2-negative afgrøder er super vigtigt. Og at I dyrker i vandet og ikke på land. Tusind tak fordi I er så inspirerende og at I tør eksperimentere med de ting.”

Med til åbningen af Bølgemarken var 6.U fra Skolen i Sydhavnen, der som de første indtog Bølgemarken og forsøgte sig med de indbyggede høsttårne, høstlemme og tangarme. Vores fantastiske ven Cykelkokken tog sig af forplejningen.

Vil du vide mere om Bølgemarken i undervisningen eller booke et undervisningsforløb til efteråret, så kontakt Bodil Sofie Espersen.

Vil du vide mere om mulighederne for at få en Bølgemark til din by, så kontakt Mikkel Stensgaard på mikkel@havhoest.dk

Links: