Ild & vand i Dragør
Havet er et fantastisk spisekammer. Vi kender til fisk og spiser dem gerne; men skaldyr og tang kommer ikke så ofte bordet i de danske hjem. Og det gælder faktisk også selvom, man bor med udsigt til havet. Både muslinger og tang er såkaldte regenerative afgrøder, der kommer af sig selv. Og hvis man passer dem i en maritim nyttehave, så kan der høstes til eget forbrug.
Torsdag 19. august bliver der både ild og vand på Dragør Fort, hvor man kan blive klogere på muslinger, tang, livet i havet og bæredygtig udnyttelse af havets ressourcer i foreningsregi. Den lokale kok Peter Andersen disker op med lækre smagsprøver tilberedt over åben ild. Naturvejlederne Martin Rybner Sleimann Nielsen og Christoffer Søe fra Dragør Ungdomsskole fortæller om muslinger og tang. Fra Havhøst kommer Hardy Jensen og fortæller, hvordan man kan starte en maritim nyttehave. Arrangementet afvikles i samarbejde med den lokale Dragør-forening Naturvogterne.
Ild & vand er en landsdækkende række af begivenheder arrangeret i samarbejde med Havhøst med støtte fra Friluftsrådet, 15. juni-fonden, Aage V Jensen Naturfond, Nordeafonden, Velux Fonden og Spar Nord Fonden.
Covid-19 info: Arrangementet afholdes naturligvis med Sundhedsstyrelsens retningslinjer for øje, og vi holder os løbende informeret om ændringer i disse.