Ild & vand i Horsens

12. august kl. 19-21
Nordøstpassagen 38, 8700 Horsens – Horsens Bådeklubs lokaler i Horsens Lystbådehavn

Arrangeres af Horsens Sund By, Natur og Miljøafdelingen Horsens Kommune og Havhøst

Horsens ligger smukt ved Horsens Fjord, som gennem tiderne har været et vigtigt spisekammer. Vi ved fra udgravede køkkenmøddinger, at de første mennesker, som bosatte sig her, hentede store mængder af muslinger i fjorden.

Med dette arrangement, vil vi gerne inspirere til at genopdage fjorden som spisekammer. Vi vil derfor fortælle om mulighederne for hobbydyrkning af blåmuslinger og tang i foreningsregi.

I løbet af aftenen bliver du klogere på, hvordan man dyrker muslinger og hvordan de påvirker havmijljøet. Hardy Jensen fra Havhøst kommer og deler sine erfaringer om, hvordan man som forening griber det an, hvis man gerne vil starte en havhave.

Til slut byder vi på en smagsprøve, som naturligvis består af dampede muslinger.


Ild & vand er en landsdækkende række af begivenheder arrangeret i samarbejde med Havhøst med støtte fra Friluftsrådet, 15. juni-fonden, Aage V Jensen Naturfond, Nordeafonden, Velux Fonden og Spar Nord Fonden.

Covid-19 info: Arrangementet afholdes naturligvis med Sundhedsstyrelsens retningslinjer for øje, og vi holder os løbende informeret om ændringer i disse.