Kulturhavnsfestival: Biodiversitet på Bølgen

28. august kl. 10-16
Kalvebod Bølge i København

Arrangeres af Kulturhavnsfestival og Havhøst

På Kulturhavn Festival har du i år mulighed for at møde Havhøst! I anledning af, at Havhøst på dagen vil søsætte to biohytter, vil vi gerne invitere alle til at bidrage. Hvordan? Såmænd ved at åbne, spise, nyde og rense østers, så vi kan få fyldt biohytterne op med tomme skaller. Nemt!

Kl. 10-13
Mellem klokken 10 og 13 inviterer vi især børn til at komme og undersøge vores selv-dyrkede muslinger, grille en smagsprøve over bål og lære om livet på havnens underflade. Derudover udlover vi en konkurrence om en helt eksklusiv, maritim Havhøst måltidskasse, som vi lover vil give dit middagsbord vinger.

Kl. 13-16
En biohytte er et metalbur som fyldes med tomme østersskaller, og sænkes i vandet. Hytten er på den måde med til at danne yngle- og fødested for små havinsekter og fiskeyngel. Mange habitater (hjem) i havet er ødelagte af forurening, trawl og stenfiskeri. Det betyder, at små fisk og organismer har svært ved at finde gemmesteder i fred for fjender. En biohytte er med andre ord en helt enkel og lokal måde at øge biodiversiteten i havnen, og skabe hjem for havnens mange spændende organismer. Når din østers er åben, kan du skylle den ned med skøn, boblende naturvin. Alt dette foregår i tidsrummet 13-16. Kl. 16 søsætter vi biohytterne under vores dyrkningsanlæg Bølgemarken.

Havhøst arbejder landsdækkende med at knytte flere mennesker tættere til havet gennem spiselighed. Vi er en sammenslutning af lokale fælleskaber, der kultiverer, høster og spiser af havets ressourcer uden at naturen lider overlast. Det giver mening i et land med næsten 9000 km kyst og i en tid hvor det vi spiser har betydning for mere end blot os selv.

Om Kulturhavn Festival

Den 27.-29. august går vi på opdagelse i Københavns blå byrum og fejrer byens mangfoldige kultur- og foreningsliv. Som festivalgæst ved Kulturhavn har man muligheden for at opleve hovedstadens fantastiske og meget forskellige havnekvarterer gennem aktiviteter arrangeret af lokale foreninger, kulturskabere og kreative ildsjæle. Alle aktiviteter på festivalen er gratis. Se det fulde program på www.kulturhavnprogram.dk fra d. 9. august


Kulturhavn Festival er en del af Københavns Kommune og støttet af By & Havn og Kgs. Enghave Lokaludvalg. Biohytterne og arrangementet er medfinansieret af Københavns Kommunes biodiversitetspulje.

Covid-19 info: Kulturhavn Festival overholder naturligvis myndighedernes gældende retningslinjer. Vi opfordrer til, at alle har deres smittestop-app tændt ved deltagelse i festivalen og følger med på www.coronasmitte.dk.