Postkort fra Avernakø

Ud for Munke Strand på Avernakø vil man i sommerperioden for anden sæson i træk kunne se Avernakøs Blå Havers bøjer med muslingeliner. 

Muslingerne fra sæsonen 2021, der blev indhentet og omstrømpet, vokser sig nu store på vores hjemmebyggede tømmerflåde i Avernakø lystbådehavn, og det er en ren fornøjelse at følge udviklingen. Vi er en forening bestående af 10 medlemmer. Alle har adresse på øen og har interesse i havet og havneområdet. Vi er begejstrede for processen med at dyrke muslinger og takket være især ét medlem, der har stor erfaring inden for dyrkning af havhaver, har vi ikke mødt megen modstand ift. at projektet er blevet en succes.

Vores største udfordring har været den enorme mængde af muslinger, som linerne gav i første forsøg. I 2022 nedskalerer vi og sætter to liner i stedet for 4. Der er ganske enkelt ikke mere plads på vores flåde på trods af, at der plads til 100-150 strømper.

Ideen om at starte en havhave på Avernakø har været undervejs i årevis. Men det første spadestik til at realisere ideen blev taget i efteråret 2019, hvor Hardy Jensen fra Havhøst blev inviteret til øen til et sparringsmøde. Herefter er det gået slag i slag med ansøgninger til liner, fondsansøgninger osv. 

Nu venter vi spændt og håber på at kunne invitere øboere til dampede muslinger i efteråret 2022.

Læs mere om foreningen lige her.