Fangst er ny makker
Fangst er vores nyeste makker, men selvom makkerskabet er nyt, så strækker venskabet sig langt tilbage. Fangst og Havhøst deler en stor passion for natur og bæredygtighed, og Fangst har i samarbejde med deres leverandører sat et stort hak ud for naturvenlige løsninger.
På Flæsketorvet 48 i Kødbyen ligger Fangsts ydmyge lokaler. Her bliver der solgt dåsefisk, som kan få det tørreste brød til at smage af hav uden at naturen lider overlast. Fangst har sat sig for at genopdage og udforske mangfoldigheden af fisk og skaldyr i vandene i og omkring Norden. Med respekt for naturen og gastronomisk håndværk, konserveret på dåse og serveret som små måltider eller snacks. Fangst introducerede skidtfisken brisling som “Nordens sardin” og fik særlig opmærksomhed, men også deres andre produkter er blevet taget godt imod.
Mange forbrugere rækker helst ud efter de mere eksklusive dåsefisk som tun, makrel og italienske sardiner, men Fangst har fundet på et koncept, som udnytter de milliarder af fisk, der hvert år landes som bifangst. 40 % af verdens fiskeri er faktisk bifangst, så det er ikke småting! Fangst vil nemlig lave dåsefisk af nogle af de mange arter, som hver dag må miste livet i jagten på de mere eksklusive fisk. På den måde går fiskernes bifangster ikke tabt, og den ellers uønskede fangst kan bruges til at skabe mere velsmagende dåsemad.
Konservesdåser fik for alvor deres gennembrud, da første verdenskrig brød ud, hvor de viste sig at være meget anvendelige i skyttegravene – i dag er skyttegravene skiftet ud med luksushylderne i supermarkederne, og efterspørgslen på gourmetkonserves stiger i disse år.
Vores nyeste makker vil også være at spore i Havbondens Muslingesæt med et af deres lækre produkter. Derudover har fangst også bidraget med en opskrift på blåmuslinger, som du garanteret ikke har prøvet før.
Makkerskab med Havhøst
Har du en virksomhed, du gerne vil have til at støtte Havhøsts arbejde, så kan du og den vise sin støtte gennem et makkerskab. Det koster 5.000 kr. + moms om året at være vores makker og på den måde skabe fremdrift og action bag visionen om at etablere bæredygtig, folkedrevet fødevareproduktion til havs rundt omkring i landet.
Mere om makkerskab med Havhøst