Deltag på vores nye uv-jæger/samler kursus
Havhøst handler om kærlighed til havet og det mad, der kommer derfra. Og om bæredygtige måder at frembringe de marine råvarer på, så det ikke sker på bekostning af klima eller havmiljø. Dyrkning af muslinger og tang er en måde at gøre netop det, men der er også andre vilde ressourcer derude, som du kan få fingrene i på bæredygtig vis – og det vil vi gerne lære dig.
Derfor har vi slået os sammen med vores gode havkollega Morten Villadsen, der er danmarksmester i fridykning og undervandsjagt og forfatter til bøger om disse emner. Morten udgiver podcasten UV podcast og driver hjemmesiderne undervandsitetet.dk og uvjaegeren.dk – og så laver han kurser i undervandsjagt. Undervandsjagt – altså harpunfiskeri – er en hyper-selektiv og skånsom fangstmetode, som altid kommer med en stor naturoplevelse. Det tror vi på er med til at øge kærligheden til både havet og råvaren.
Sammen med Morten har vi udviklet et kursus, der fuldender den naturoplevelse, og slutter cirklen fra jagt til måltid. Vores egen gastronomiske naturvejleder Bodil Sofie bidrager med sanketur og tangsafari langs kysten og orkestrerer den fælles madlavning, der skal forvandle fisk, krabber, urter, muslinger og tang til et festmåltid over åben ild. Det er en hyldest til jæger/samler-kulturen og til det fællesskab og samarbejde, der blomstrer, når man selv skal finde sine råvarer.
Vi glæder os til en hel dag på den smukke kyst ved Reersø, hvor vi fejrer det bedste havet har at byde på og lærer fra os, så vi alle sammen kan blive klogere på den mad, vi elsker, og det hav, alting kommer fra.