Havhøst sætter ild til de danske farvande

Okay, ikke bogstaveligt talt, men hele sommeren og frem til 31. oktober inviterer landets maritime nyttehaver danskerne ud til kysten til havmad over åben ild. Det sker som led i vores aktivitetsprogram, der under overskriften Ild & Vand er støttet af Velux Fonden, Spar Nord Fonden og Vores Natur.

I Havhøst har vi altid brugt spiselighed som vores vigtigste værktøj, når vi skal fortælle historien om bæredygtig mad fra havet. Budskabet synker bare bedre ind, når det er efterfulgt af en østers! Og så er der bålet. Bålet har siden tidernes morgen været et samlingspunkt for mennesker. Et sted, hvor man deler oplevelser, historier og meninger med hinanden. For os er det et match made in heaven, når vi serverer muslinger, østers, tang og andet lokal og bæredygtig havmad tilberedt i flammer og gløder. Vi brænder nemlig for at dele vores kærlighed til havet.

Hvad kan du opleve?

Ild & vand-arrangementer kan have mange udtryk. En stand ved den lokale havnefest, hvor byens børn kan grille deres egne blåmuslinger, eller en eksklusiv langbordmiddag et smukt sted på stranden. Ild & vand kan også være sanketure, snorkelture eller sejlture ud til en maritim nyttehave, med efterfølgende fællestilberedning af råvarerne. Ved nogle arrangementer vil Havhøsts egen gastronomiske naturvejleder sammen med bålkokken Nikolaj Tram være til stede og formidle, tilberede og servere for folket.

Hvor foregår det?

Ild & vand bliver afholdt i hele landet. Værterne er de lokale maritime nyttehaver – både dem, der er gamle i gårde, og dem, der er ved at starte op og har stor brug for den folkelige opbakning. Det endelige program offentliggøres i maj – er du i tvivl om hvorvidt der er en maritim nyttehave nær dig, så kan du kaste et blik på vores kort over landets maritime nyttehaver.

Vil du også lave Ild & vand?

Hvis du er en del af en maritim nyttehave, eller går og pønser på at starte én, så kan du holde dit eget Ild & vand-arrangement. Så længe der er fokus på at formidle en bæredygtig havkultur og elementer af spiselighed og åben ild. Havhøst får det ud over rampen, når det bliver en del af vores samlede program, og vi kan også hjælpe med midler til grej og råvarer. Kontakt Bodil, hvis du vil vide mere om, hvordan vi kan hjælpe.

Ses vi?

Ild og vand er både for vandhunde og landkrabber, børn og voksne, friluftsmennesker og sofakartofler, så vi håber at se dig til dit lokale arrangement. Det fulde program offentliggøres i maj, så følg godt med på vores Facebook, nyhedsbrev og hjemmeside.

Ild & vand er en del af Vores Natur og er også støttet af Velux Fonden og Spar Nord Fonden.

Logo for Spar Nord FondenVores natur logo