Nyheder fra os fra Havhøst
Hvis jeg kun måtte have tre ting med på en øde ø…
Kathrine er praktikant hos Havhøst fra Skovskolen, hvor hun er under uddannelse som natur- og kulturformidler. Som del af sin praktik har hun blandt andet været med til at gennemføre en...
Hjælp os med at redde årets tangproduktion!
Er du flaske- eller fridykker eller måske garnfisker - og mangler du en undskyldning for at tage til vandet i efterårsferien? Den får du her: Havhøst har nemlig brug for...
En havbondes beretning
Jakob købte i vinteren 2019/2020 et Havbondens Muslingesæt for at etablere en hav-nyttehave ved sit lille sommerhus ved Havhuse på Norddjurs. Her er Jakobs beretning fra hans første sæson som...
Kan tang og muslinger redde verden? Regenerativ fødevareproduktion på en planet i knæ
Hvert eneste skridt, vi tager på jorden, sætter et aftryk. Hver gang vi producerer et kilo oksekød eller et bundt gulerødder, trækker vi veksler på planetens begrænsede ressourcer. Vi forbruger...
Fra god idé til maritim nyttehave: Sådan kommer du selv i gang
Den maritime nyttehave er et sted, hvor mennesker samles omkring at frembringe rene, sunde og velsmagende fødevarer til sig selv og hinanden. Samtidig træder de ind forrest på scenen i...
Madkulturelt nybrud: På sporet af nye livretter
Danskerne elsker pasta med kødsovs, frikadeller og stegt kylling - ikke ligefrem madretter, der ser ud til at skulle frelse menneskeheden. Ikke desto mindre er det vores foretrukne aftensmåltider, og...
Ny bevilling fra Novo Nordisk Fonden til nationalt Havhøst-undervisnings-program
Havhøst har fået bevilget midler fra Novo Nordisk Fondens satsning på at inspirere børn og unge til at søge uddannelse og job inden for naturvidenskab og teknologi. Blandt de andre...
Bølgemarken er landet
Så er den her: Bølgemarken! To års arbejde er nu omsat i en flydende dyrknings- og undervisningsplatform, der vugger på bølgerne ved Langebro i København. Det er en prototype, der...
Søl-koden knækket
Blogindlæg af Cecilie Wirenfeldt Søl (Palmaria palmata) er en smuk rødalge, som grundet sin sprøde umami også går under navnet havets bacon. Den findes naturligt i Danmarks indre farvande og...