Havbondens køkken
Langt de fleste havbønder er drevet af en kærlighed til mad. Mange af os er også lystfiskere eller undervandsjægere, nogle er køkkenhave-entusiaster, nogle er kokke. Fælles for os alle er, at vi tager stilling til hvilke råvarer, vi tilbereder og serverer for dem, vi holder af. Og vi anerkender, at måltidet kan styrke et fællesskab eller en forening med en fælles dagsorden.
Tang i køkkenet
At kaste sig over tang i køkkenet er at åbne døren ind til en helt ny kategori af fødevarer.
Østers i køkkenet
Det lille undseelige bløddyr, der gemmer på så meget magi mellem sine to skaller.
Muslinger i køkkenet
At danskerne ikke spiser flere blåmuslinger er virkelig et mysterie.
Alle opskrifter
Tangpasta med søsalatpesto
En lækker og nem søsalatpesto som vendes sammen med din...
Pasta med muslinger og citronpesto
Denne pasta med muslinger er en super fin begynderret, hvis...
Østers med agurkesalsa
Denne opskrift bevarer den fantastisk fine smag af hav ved...
Thaicurry med blæretang og blåmuslinger
Denne ret er super simpel, lynhurtig og vanvittig smagsfuld –...
Fransk tartelet (Vol-au-vent) og velouté med fyld
En vol-au-vent er franskmandens udgave af en tartelet, og ligesom...
Grillet hjertesalat med muslingesauce
Her har du en opskrift, der er perfekt, når der...
Video: Sådan åbner du østers
Østers er en lækker spise. Men ved du, hvordan du...
Video: Tang i køkkenet
Ved du hvad forskellen er på søsalat og blæretang? Vi...
Video: Blåmuslinger i køkkenet
Hvordan renser og sorterer man muslinger, så de er klar...
Chips af blæretang
Chips af tang er både lette at lave, smager fantastisk...
Kinesisk østersomelet
Her finder du opskriften på en lækker kinesisk inspireret østersomelet,...
Friterede østers med tartarsauce
Hvis du gerne vil servere østers for nogen, som stadig...
Tangvafler med tangpesto
Findes der noget bedre end nybagte vafler? Her er vores...
Tang-panna cotta
Den hemmelige ingrediens i denne dessert er blomkålstang eller carrageentang....
Pasta med blåmuslinger
Alle elsker pasta! Så hvorfor ikke prøve en version med...
Muslingefritters med tang-tarsauce
En absolut muslingefavorit for børn i alle aldre. Den perfekte...
Blåmuslinge-tacos
Her er blåmuslingerne hevet godt og grundigt ud af deres...
Thai-style muslingesuppe
Blåmuslinger i en cremet suppe er en klassisker, men her...
Musling og rødspætte en papillote med hyldeblomster
Der er mange gode grunde til at tilberede fisk en...
Østers flambadou
Denne østersservering har taget navn efter en gammel fransk tilberedningsteknik,...
Bålbrød med tangpestofyld
De her brød er virkelig god turmad, for ingredienserne er...
Grillet blæretang
Denne tang-tilberedning er helt utrolig nem. Du kan hive tangen...
Angels on a horseback
En klassisk sydstatsret, der kan omvende inkarnerede østershadere og som...
Salat med vilde urter, røgede blåmuslinger, søsalatmayo og grillet brød
Denne salat er allerbedst at lave i slutningen af april...
Makrel grillet i klørtang med sylt af græskar og havtorn
Når klørtangen har friske skud, lyser den nærmest op på...
Grillede tangpakker med torsk og muslingefyld
De her små og saftige tangpakker har rumsteret i vores...
Clam chowder med grillede muslinger og røget ørred
Clam chowder er den kraftige og hjertevarme fætter til moules...